Mamčiny medové perníčky
Ingredience
- 500 g hl. mouky
- 180 g moučkového cukru
- 125 g Hery
- 125 g medu
- 2 celá vejce
- 1 vrchovatá lžička skořice
- 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
- 1 rovná lžička jedlé sody
Postup
- předehřejeme si troubu
- v kastrůlku si rozehřejeme Heru a med
- v míse smícháme všechny sypké ingredience
- přidáme vejce a rozpuštěnou Heru s medem
- vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej cca hodinu odležet
- na pomoučeném vále vyválíme těsto na 5 mm tlustý plát, že kterého vykrajujeme perníčky
- vyložíme je na plech a pečeme při 170-180 °C
- upečené a ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem
- až perníčky vychladnou, můžeme je zdobit cukrovou polevou


