Mamčiny medové perníčky

Ingredience

  • 500 g hl. mouky
  • 180 g moučkového cukru
  • 125 g Hery
  • 125 g medu
  • 2 celá vejce
  • 1 vrchovatá lžička skořice
  • 2 vrchovaté lžičky perníkového koření
  • 1 rovná lžička jedlé sody

Postup

  • předehřejeme si troubu
  • v kastrůlku si rozehřejeme Heru a med
  • v míse smícháme všechny sypké ingredience
  • přidáme vejce a rozpuštěnou Heru s medem
  • vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme jej cca hodinu odležet
  • na pomoučeném vále vyválíme těsto na 5 mm tlustý plát, že kterého vykrajujeme perníčky
  • vyložíme je na plech a pečeme při 170-180 °C
  • upečené a ještě horké perníčky potřeme rozšlehaným vajíčkem
  • až perníčky vychladnou, můžeme je zdobit cukrovou polevou

You Might Also Like